Liofilizowany sok z ekologicznej kapusty kiszonej i jego właściwości
Gdy zadamy pytanie o to, czy sok z kiszonej kapusty jest smaczny, mamy prawo oczekiwać zróżnicowanych odpowiedzi. Gdy jednak zainteresuje nas to, czy ma on korzystny wpływ na nasze zdrowie, z pewnością dowiemy się, że nie powinno to budzić żadnych wątpliwości. Często można usłyszeć, że opóźnia on procesy starzenia, sprawia, że nasz układ pokarmowy lepiej funkcjonuje, a do tego może zapobiegać chorobom nowotworowym. Pewnym utrudnieniem do pewnego momentu wydawał się smak wspomnianego soku, teraz jednak i ten problem został rozwiązany. W sprzedaży coraz częściej można znaleźć liofilizowany sok z ekologicznej kapusty kiszonej – idealny dla tych osób, które moc soku z kapusty zawsze chcą mieć w zasięgu ręki.
Kiedy sięgać po liofilizowany sok z ekologicznej kapusty kiszonej?
1. Profilaktyka prozdrowotna
Nasz układ odpornościowy nie zawsze funkcjonuje tak, jak byśmy tego oczekiwali. Nie sprzyja mu to, że często zapominamy o znaczeniu właściwego trybu życia, nie pomaga mu też stres i zanieczyszczenie środowiska. Sok z kapusty kiszonej pomaga jednak w jego wzmacnianiu, gdy więc nadchodzi czas infekcji, minimalizujemy ryzyko tego, że staniemy się ich pierwszymi ofiarami.
2. Poprawa pracy żołądka i jelit
Nie tylko układ odpornościowy cierpi z powodu tego, że nie odżywiamy się najlepiej i nie dbamy o siebie tak, jak powinniśmy. Wiele osób skarży się także na problemy z układem pokarmowym. Sok z kapusty reguluje jego pracę, usprawnia go i skutecznie radzi sobie nawet z wyjątkowo nieprzyjemnymi dolegliwościami takimi, jak choćby zaparcia. Wysoka zawartość polifenoli i przeciwutleniaczy w jego składzie przyczynia się również do tego, że poprawie ulega praca jelit.
3. Wolniejsze efekty starzenia się organizmu
Wspomniane już przeciwutleniacze przyczyniają się również do tego, że fizycznie możemy wyglądać młodziej. Na nasz wygląd wpływają przecież wolne rodniki, a i zanieczyszczenie środowiska i szkodliwe promieniowanie nie pozostawiają naszej cery nietkniętą.
4. Właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe
W medycynie ludowej nie brakuje zapisów, z których można wywnioskować, że sok z kiszonej kapusty uznawano niegdyś za sprawdzony lek na kaca. Nie jest to niemożliwe, do dziś uważa się bowiem, że pomaga choćby w przypadku bólu głowy. Właściwości przeciwzapalne soku przyczyniają się również do tego, że nawet stając się ofiarą jesiennej infekcji, szybciej powrócimy do pełni zdrowia.
5. Wspomaganie odchudzania
Bez względu na to, czy będziemy pili sok z kiszonej kapusty, czy też będziemy przyjmowali liofilizat, musimy liczyć się z tym, że bez odpowiedniej diety i aktywności fizycznej nie mamy większych szans na trwałe efekty odchudzania. Jeśli jednak planujemy zrzucanie kilogramów i chcemy robić to mądrze, może okazać się on cennym wsparciem choćby dlatego, że przyspiesza trawienie. Dzięki sokowi efekty odchudzania są więc szybciej widoczne.
Jak stosować liofilizowany sok z ekologicznej kapusty kiszonej?
Liofilizowany sok z ekologicznej kapusty kiszonej przyjmuje postać kapsułek, dzięki czemu jego przyjmowanie nie stanowi poważnego wyzwania dla pacjenta. Producent zaleca, aby stosować go dwa razy dziennie, za każdym razem warto przy tym starać się, aby kapsułka została dostarczona do organizmu przed posiłkiem. Nie zaleca się przekraczania dziennej dawki, liofilizowany sok nie powinien być przy tym również podawany tym osobom, które zmagają się z problemem nadwrażliwości na któryś z jego składników. Podczas stosowania opakowanie może być przechowywane w temperaturze pokojowej, zaleca się jednak chronienie go przed światłem.
Komentarze (0)